"Opening Lelystad Airport niet in gevaar"

Lelystad 10 november 2017
De fouten die zijn gemaakt in de zogeheten milieueffectrapportage (MER) van Lelystad Airport lijken de opening van het vliegveld niet in gevaar te brengen. Dat meldt De Telegraaf op basis van een rondgang langs de coalitiepartijen in de Tweede Kamer.

Hoog Overijssel
Vorige maand erkende toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma dat er rekenfouten zitten in de MER van Lelystad Airport uit 2014. De actiegroep Hoog Overijssel had half september ontdekt dat de cijfers in de MER niet klopten. Het gebied met overlast van laag vliegende vliegtuigen van en naar Lelystad zou veel groter zijn dan het officiële rapport aangaf. Donderdag kwam actiecomité Hoog Overijssel volgens de Telegraaf naar het Binnenhof voor een presentatie over de fouten die ze ontdekt hebben. Het actiecomité vindt dat er een nieuwe MER moet komen en dat zou jarenlange vertraging betekenen.

Openingsdatum 
In de krant laat VVD-Kamerlid Dijkstra optekenen: "De cijfers moeten deugdelijk zijn, maar het streven naar de opening van Lelystad Airport in april 2019 blijft overeind staan." Ook CDA-Kamerlid Amhaouch sluit zich daar bij aan. Het ministerie van Infrastructuur verwacht dat de fouten kunnen worden aangepast en houdt vast aan de openingsdatum voor Lelystad Airport.

Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks is het daar niet mee eens. Zij liet eerder deze week aan Omroep Flevoland weten dat alle effecten van de uitbreiding eerst goed in kaart moeten worden gebracht en tot die tijd moeten de plannen de ijskast in. "Lelystad Airport kan niet in 2019 open. Want we weten dus nu waarom er fouten zijn gemaakt, te weinig specialistische kennis van ambtenaren. We willen eerst van minister Van Nieuwenhuizen weten of dat probleem opgelost kan worden", aldus Kröger.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer