"Gemakkelijker hypotheek voor vervanging asbestdaken"

Lelystad 10 november 2017
Wethouder John van den Heuvel van de gemeente Lelystad wil dat inwoners van die stad gemakkelijker een hypothecaire lening kunnen afsluiten om hun asbestdaken te vervangen. In 2018 mag de hoogte van een hypotheek in Nederland niet hoger zijn dan de waarde van de woning. Dat plafond zou volgens de wethouder verruimd moeten worden voor de eigenaren van asbestdaken. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. 

Lelystad kent relatief veel huizen met asbestdaken. De rijksoverheid heeft bepaald dat deze daken, vanwege gezondheidsrisico’s, in 2024 verwijderd moeten zijn. Voor veel huizenbezitters met asbestdaken is het moeilijk om financiering voor de sanering te vinden.

In de brief komt Van den Heuvel nu met het voorstel om het hypothecaire plafond voor deze groep te verruimen. Hij wijst er op dat woningbezitters met een houten fundering nu al een ruimere hypotheek mogen afsluiten om deze fundering te vervangen. De wethouder wil dat het rijk meer haast maakt met een financiële regeling voor eigenaren van woningen met asbestdaken. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer