Drugssmokkelaars mogen met Kerst bij familie zijn

LELYSTAD • Za 11 november 2017 | 9:29 • Zaterdag 11 november 2017 | 9:29
Drie Lelystedelingen die worden verdacht van drugssmokkel zijn vrijdag vrijgelaten. Zij horen bij een zeskoppige bende die een half jaar geleden werd opgepakt. Een andere man uit Lelystad mocht eerder ook al naar huis. De rechtbank noemt de verdenkingen tegen het stel zwaar, maar stuurde ze vanwege de komende feestdagen naar huis.

Pakketten via PostNL
De mannen zouden verdovende middelen in pakketten via PostNL hebben verstuurd naar het buitenland. Ook verkocht de bende telefoons, waarmee versleutelde berichten kunnen worden verzonden. De politie vond de drugs en telefoons in een woning en een loods op een bedrijventerrein in Lelystad. De eigenaar van de loods zegt onschuldig te zijn, hij wist niet dat zijn zoon daar drugs had opgeslagen. Zijn zoon bevestigde dit. 

Veel tijd voor onderzoek
De officier van justitie vertelde dat het onderzoek nog niet klaar is. Vooral het kraken van de gecodeerde telefoons kost veel tijd. De advocaten vonden dat de verdachten tijdens de feestdagen bij hun familie moesten zijn, want het gaat zeker 9 maanden duren voordat de strafzaak is afgerond.

De rechtbank ging hier in mee, maar de voorzitter zei wel: “Als u schuldig bent , gaat u terug naar de cel zelfs al blijkt uw vriendin op de volgende zitting zwanger”.

Die volgende zitting is eind januari. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel