Enquête: meerderheid voor uitbreiding Lelystad Airport

LELYSTAD • Za 11 november 2017 | 12:04 • Zaterdag 11 november 2017 | 12:04
Mensen hebben weinig vertrouwen in de overheid en vinden dat de plannen van Lelystad Airport zijn 'doorgedrukt'. Er is geen echte inspraak geweest, stellen de ondervraagden in een enquête van De Stentor.

In totaal deden ruim 500 mensen uit deze regio mee via een steekproef en 13.500 mensen vulden de enquête op internet in. De resultaten zijn overhandigd aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu. 

Uit de enquête blijkt volgens de Stentor ook dat er juist fors méér voorstanders zijn dan mensen die tegen de uitbreiding van de polderluchthaven zijn. Deelnemers aan de steekproef staan niet negatief tegenover het totaal aantal vluchten dat op termijn per dag vertrekt. Ze denken dat het vliegveld meer economische bloei en bekendheid voor de regio geeft. De invullers van de internet enquête zijn een stuk negatiever over de uitbreiding en de consequenties.

Een paar honderd mensen demonstreerden zaterdagochtend in Lelystad tegen de uitbreiding van de luchthaven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel