Eén op de vijf Almeerders heeft burn-outklachten

FLEVOLAND • Ma 13 november 2017 | 7:24 • Maandag 13 november 2017 | 7:24
Almeerders zijn koplopers op het gebied van burn-out klachten. Een op de vijf Almeerders (21,3%) met een baan heeft hier last van. Dat is ruim boven het landelijk gemiddelde van 14,6% en de rest van Flevoland (14,1%). Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken op basis van TNO-cijfers. 

De overheid organiseert deze week voor de vierde keer de Week van de Werkstress, met als doel dit onderwerp op de agenda te zetten. Steeds meer bedrijven hebben beleid om werkstress tegen te gaan, maar succesvol is dat nog niet altijd. Nederlandse werknemers hebben in 2016 7 miljoen dagen niet gewerkt vanwege stress. Dat is volgens het Ministerie een kostenpost van 2 miljard euro voor de werkgevers. Bijna de helft van de werknemers geeft aan dat maatregelen tegen werkstress nodig zijn.

Ongewenst gedrag kan ook een rol spelen bij het ontstaan van werkstress. Een kwart van de ondervraagden had te maken met ongewenst gedrag door klanten, patiënten, leerlingen of andere externen. Ook ongewenst gedrag door leidinggevenden of collega's komt bij één op de zes werknemers voor. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel