"Nieuw systeem OV-tarieven niet voor iedereen gunstig"

FLEVOLAND • Ma 13 november 2017 | 13:09 • Maandag 13 november 2017 | 13:09
De invoering van het zogenoemde Tarievenhuis Oost voor het openbaar vervoer pakt niet voor iedereen gunstig uit. Dat meldt het OV Loket, dat als onafhankelijke ombudsman voor een beter openbaar vervoer strijdt.

De vervoersbedrijven Arriva, Connexxion en Syntus vonden dat de reistarieven in Flevoland, Gelderland en Overijssel meer helder en consistent moesten worden. Daarom werden afgelopen najaar onder de naam Tarievenhuis Oost nieuwe kaartsoorten, tarieven en abonnementen ingevoerd.

Maar volgens het OV Loket blijkt het Tarievenhuis in de praktijk ingrijpende gevolgen te hebben voor bepaalde groepen reizigers. Ook zijn er reizigers die veel meer geld voor hun abonnement kwijt zijn dan voorheen.

Ouders van kinderen die met de bus naar een school in een andere gemeente of over een provinciegrens moeten reizen, zijn sinds juli soms tientallen tot honderden euro's per maand duurder uit. Een aantal gezinnen werd hiervoor wel gecompenseerd, maar die compensatie was vaak eenmalig en dekte de extra kosten niet altijd volledig.

Het OV Loket noemt het onaanvaardbaar als gezinnen zoveel duurder uit zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel