Korfbalvereniging Exakwa discrimineerde jeugdlid

Lelystad 14 november 2017
Korfbalvereniging Exakwa uit Lelystad discrimineerde een jeugdlid op grond van een handicap of chronische ziekte, door hem vanwege zijn beperkingen geen toestemming te geven om mee te gaan met een jeugdkamp. Dat oordeelt het College voor de Rechten van de Mens

Geen extra begeleiders
Een jeugdlid van korfbalvereniging Exakwa mocht vanwege zijn beperkingen niet mee met het jaarlijkse jeugdkamp van vier dagen, omdat hij één-op-één-begeleiding nodig heeft. De vader van het jeugdlid heeft aangeboden om mee te gaan om de begeleiding te verzorgen. Ook hebben de ouders aangegeven dat een professionele begeleider mee zou kunnen gaan. Maar Exakwa wilde geen extra begeleiders meenemen op het kamp, waardoor het jeugdlid niet mee kon gaan. 

Onvoldoende gemotiveerd
Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft de Lelystadse club onvoldoende gemotiveerd waarom het meenemen van een ouder of professioneel begeleider te veel gevraagd zou zijn voor de vereniging of de kampcommissie. De uitspraak van het College heeft geen gevolgen. Die kan wel gebruikt worden om de zaak voor te leggen aan de rechter. 

De volledige uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens is hier te lezen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer