Inzamelingsactie voor gezin overdonderend succes

EMMELOORD • Wo 15 november 2017 | 12:32 • Woensdag 15 november 2017 | 12:32
De inzamelingsactie voor het gezin dat hun huis is kwijtgeraakt bij brand is een groot succes. De Emmeloordse winkel In Omloop is overdonderd door alle hulp.  "Er zijn al vijf, zes banken binnengebracht, nu komt er weer een bureau. Ik ben het overzicht een beetje kwijt", aldus de eigenares van de winkel. 

De actie werd gestart omdat Joyce, de moeder van het getroffen gezin, een medewerker is van In Omloop. In een Facebookbericht werd een oproep gedaan om het gezin te helpen. "Ze zal het de eerst komende tijd niet makkelijk hebben, want al haar en haar kinderen hun bezittingen zijn verbrand! Wilt u haar wat hulp bieden wat natuurlijk superlief is, dan mag u hierover één van onze collega's in de winkel aanspreken."

Dinsdagochtend vloog een rijtjeshuis in de Van Diggelenstraat in Emmeloord in brand. Er bleef niets van het huis over. Hoe de brand is ontstaan weet de brandweer nog niet. In het huis woonde een moeder met twee kinderen, zij waren op het moment van de brand niet thuis. Een brandweerman raakte tijdens het blussen gewond door een vallende dakpan.

Mercatus
Volgens woningcorporatie Mercatus hebben de bewoners woensdag een andere woning in de buurt aangeboden gekregen. Het is nog niet duidelijk wanneer zij weer terug kunnen in hun huis. "Er vindt een bouwkundige inspectie plaats en aan de hand van die info wordt er een plan gemaakt. Voor nu wordt de woning dichtgetimmerd", zo laat een woordvoerder van Mercatus weten. De twee buren kunnen ook nog niet terug naar huis, zij hebben zelf onderdak gevonden. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel