Nieuwe maatje vlogchimp Marria sloopt camera

ALMERE • Wo 15 november 2017 | 16:18 • Woensdag 15 november 2017 | 16:18
De prille relatie tussen 'vlogaap' Marria en chimpansee Sony wordt flink op de proef gesteld. Zo heeft Sony binnen een paar dagen de vlogcamera van Marria vernield.

De twee ontmoetten elkaar voor het eerst eind vorige maand. Het was voor Marria voor het eerst dat ze contact had met een soortgenoot. Stichting AAP maakt al ruim zes maanden lang filmpjes van Marria om te laten zien hoe ze leerde zich weer als chimpansee te gedragen. De filmpjes staan op het Youtube-kanaal van Stichting AAP.

Marria woonde dertien jaar lang bij een Portugees gezin. Daar leefde ze volledig als mens; ze keek tv, at met mes en vork en ging onder de douche. 

Samenhokken
Sinds de eerste ontmoeting delen Sony en Marria een hok. Sony ontdekte de vlogcamera al vrij snel en peuterde hem door het gaas. De camera registreerde dat de chimp na een grondig onderzoek overgaat tot een hardhandig kwetsbaarheidsonderzoek. 

Stichting AAP is op zoek naar een nieuwe camera, maar ook naar een 'chimp-proof' hoesje. De stichting vraagt om ideeën voor een behuizing die zo stevig is dat ook de dieren er zelf mee kunnen filmen.

[https://www.youtube.com/watch?v=szjzmPaaBBg]
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel