Otter doodgereden bij rotonde

DRONTEN • Do 16 november 2017 | 11:46 • Donderdag 16 november 2017 | 11:46
Er is een otter doodgereden donderdagochtend bij Dronten. Landschapsbeheer Flevoland kreeg de melding dat er een dode otter lag vlakbij de rotonde op de weg tussen Lelystad en Dronten. Daar liggen plassen aan beide kanten van de weg en waarschijnlijk wilde dit jonge mannetje de oversteek maken.

Landschapsbeheer Flevoland gaat onderzoek doen of er aanpassingen nodig zijn op dit drukke verkeerspunt. Zodra er een voorstel is, gaan ze met de provincie om de tafel. Mogelijk dat er rasters langs de weg een oplossing kunnen zijn.

Het was al de tweede dode otter deze week. Eerder werd een ander exemplaar dood in het water gevonden. Dat zijn er dus ineens twee minder, terwijl er maar tien otters in Flevoland leven. "Minimaal tien, al denken we meer," meldt Landschapsbeheer.

De platgereden otter gaat voor onderzoek naar Alterra. Daar wordt gekeken naar het dna van het dier en gekeken waar hij vandaan komt.
[https://twitter.com/mussennagel/status/931097541797654529]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel