Ondernemers boos over 'schandalig' onderzoek naar Giltay

Almere 17 november 2017
Negen Almeerse ondernemers zijn in het onderzoek naar de Almeerse oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de politie, Frank Giltay, ondervraagd. Veelal eerst als getuige, maar later ook als verdachte van fraude en valsheid in geschrifte. En dat schiet bij de ondernemers in het verkeerde keelgat, zo staat te lezen in het AD. 

Vincent van der Velde, de advocaat van de ondernemers die allemaal zaken deden met Giltay, zegt dat ze er door de politie zijn 'ingelokt'. "Elke verdachte heeft het recht om te zwijgen, maar deze mensen waren al uitgehoord als getuige. Die getuigenverklaringen blijken gewoon in het strafdossier te zijn gestopt." Het Openbaar Ministerie bevestigt in de krant dat een aantal ondernemers als verdachte is gehoord, maar zegt binnen de wet gehandeld te hebben. 

Eén van de ondernemers, die als verdachte gehoord is en naar eigen zeggen ook is afgeluisterd, is Claudia de Jong. Zij is ook nog in een juridische strijd verwikkeld met de politie over de betaling van een factuur van zo'n 20.000 euro. 


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer