Eindelijk plaats voor nieuwe woningen

Kraggenburg 17 november 2017
De kavel Penders in Kraggenburg is door de gemeente gekocht. Dat is goed nieuws voor het dorp omdat er nu eindelijk een locatie komt waar gebouwd kan worden. Het dorp wacht daar al jaren op.

De kavel Penders is de ideale locatie voor woningbouw.  Dat was eigenlijk op de tekentafel van Kraggenburg al bedacht.  Netjes binnen de begrenzing van het dorp. Toen de gemeente de kavel een paar jaar na de eeuwwisseling wilde kopen, vroeg de eigenaar, de boer Penders, daar veel te veel voor. De deal ging niet door.

Zure gemeente
De gemeente was zo zuur, dat ze zelfs de bestemming wonen van de kavel wilde afhalen. Maar de Raad van State stak daar een stokje voor. Penders heeft de kavel daarna verkocht aan projectontwikkelaar Willy Welles van Megahome. Maar die is er door de crisis nooit aan toe gekomen om de kavel te ontwikkelen. Hij is failliet gegaan. En uit dat faillissement heeft de gemeente de kavel nu uiteindelijk dan toch kunnen bemachtigen.

Kavel Pauw
Om toch woningbouw mogelijk te maken kocht de gemeente de kavel Pauw verderop in het dorp. Maar daar kwam nieuwbouw ook door de crisis niet van de grond. En veel mensen hoopten dat Megahome snel aan de slag zou gaan op de kavel Penders, want die locatie was een stuk beter

Nu de handtekeningen zijn gezet, kan snel met de planontwikkeling worden gestart. Daarin is afgesproken dat er zo’n 20 vrijstaande en 2-onder-1 kap gebouwd worden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer