Proef met jeugdverpleegkundige op school positief

ALMERE • Vr 17 november 2017 | 14:28 • Vrijdag 17 november 2017 | 14:28
De proef met jeugdverpleegkundigen op basisscholen in Almere wordt voortgezet. Dat is het voorstel van burgemeester en wethouders vanwege de positieve ervaringen eerder dit jaar.

De proef met de inzet van hulpverleners vanuit de wijk is gehouden op drie scholen; de Buitenburcht, de Polygoon en Panta Rhei. In het project werkten de scholen samen met ouders, sociale wijkteams, jeugdverpleegkundigen en andere maatschappelijk betrokkenen. De bedoeling was om zo vroeg mogelijk ondersteuning te kunnen bieden op het gebied van opvoeding en jeugdhulp, als die nodig was. 

Vooral de samenwerking van de school met jeugdverpleegkundigen is als positief ervaren. Daardoor is de samenwerking tussen ouders en school verbeterd waardoor er sneller hulp geboden kan worden. De schoolbesturen en de organisatie Jeugdgezondheidszorg gaan nu bekijken hoe dit project een vervolg kan krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel