Fractievoorzitters: geen sprake van bestuurscrisis

Dronten 17 november 2017
De fractievoorzitters van VVD, Leefbaar Dronten, D66, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA vinden dat er geen sprake is van een bestuurscrisis in de gemeente Dronten. Ook zijn zij van mening dat er geen aanleiding bestaat voor een extern onderzoek of enquête.

Aanleiding: kritiek op de burgemeester
De fractievoorzitters zeggen dit nadat meerdere bronnen aan Omroep Flevoland vertelden dat de bestuurscultuur in Dronten totaal wordt verziekt door burgemeester Aat de Jonge. De betrokken personen wilden niet bij naam genoemd worden, omdat ze bang zijn voor negatieve gevolgen als ze openlijk hun kritiek uiten. Twee CDA-wethouders stapten op omdat ze geen vertrouwen meer hadden in de onderlinge samenwerking in het college van b en w. 

Afstand van beschadigende berichtgeving
De fractievoorzitters schrijven in een verklaring dat ze afstand doen van de aantijgingen: ''We herhalen de oproep aan anonieme bronnen dat als men écht iets wil doen deze mensen zich daarvoor via de bestaande procedures bij de instanties moeten melden. Aantijgingen van anonieme bronnen in de media zijn voor rekening van de bron zelf. Wij kunnen daar zonder melding niets mee. Wel erkennen wij dat deze berichtgeving beschadigend is voor personen en daarvan nemen wij nadrukkelijk afstand.''
© omroep flevolandsitemap | disclaimer