Rudy van Buren bij laatste drie voor plek bij McLaren

LELYSTAD • Vr 17 november 2017 | 16:38 • Vrijdag 17 november 2017 | 16:38
Rudy van Buren uit Lelystad zit bij de laatste drie in de race om de titel 'World's Fastest Gamer'. Van Buren is één van de beste simulator-racers ter wereld. Momenteel doet hij in Engeland mee aan een wedstrijd van het wereldberoemde raceteam van McLaren

Het team waar ooit de legendarische Ayrton Senna voor reed, zoekt namelijk de beste sim-racer die er is om voor het team te komen werken. De 25-jarige Rudy, die zelf jaren in karts heeft geracet, kwam uiteindelijk in de wereld van race-simulators terecht. Na een reeks prijzen gaat hij nu voor de hoofdprijs: een jaar lang in Engeland wonen en werken voor McLaren.

In totaal waren er tien sim-racers van over de hele wereld uitgenodigd. Een week lang zijn ze getest op allerlei vlakken, zoals racen, mediacontacten en fitheid. De beste mag een jaar lang met de simulator van McLaren werken. De data die daar uitkomen, wordt weer gebruikt voor de echte racewagens in de Formule 1 en andere raceklassen. 

[https://twitter.com/TheWFGamer/status/931528730236907520]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel