Inzamelingsactie voor Zwarte Piet-sympathisanten

Creil 19 november 2017
Robin van Prattenburg uit Creil is een inzamelingsactie begonnen om de boetes te betalen voor degenen die zaterdagmiddag de A7 blokkeerden om anti-Zwarte Piet-demonstranten tegen te houden. ​Het OM heeft bekendgemaakt dat de actievoerders die de weg blokkeerden mogelijk strafrechtelijk vervolgd worden.

Twee bussen van de groep 'Kick Out Zwarte Piet' werden zaterdagmiddag door voorstanders van Zwarte Piet geblokkeerd bij Joure. Hierdoor konden de demonstranten Dokkum niet op tijd bereiken waar op dat moment de landelijke Sinterklaasintocht werd gehouden.

Succes
De inzamelingsactie lijkt een succes. Aan het eind van zondagmiddag was er al 23.500 euro opgehaald. Van Prattenburg is de actie begonnen omdat hij niet wil dat 'de traditie verloren gaat' en om 'de tegendemonstranten een hart onder de riem te steken'.

Geen racisme
In eerste instantie wilde Van Prattenburg proberen de donaties terug te storten, mocht het geld niet nodig zijn. Dit blijkt niet te kunnen en daarom heeft hij besloten om in dat geval het geld aan een goed doel te schenken. Volgens hem heeft de actie 'niks met racisme te maken'.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer