D66-fractie niet eens met partijleden over uitbreiding vliegveld

LELYSTAD • Ma 20 november 2017 | 12:56 • Maandag 20 november 2017 | 12:56
De fractie van D66 in Lelystad is het niet eens met de meerderheid van D66-leden in het land. Leden kwamen afgelopen zaterdag in Leeuwarden bij elkaar en namen een motie aan over Lelystad Airport. Een meerderheid van de democraten vindt dat het vliegveld niet uitgebreid moet worden, voordat het luchtruim opnieuw is ingedeeld. 

D66 in Lelystad laat maandag weten dat ze voor uitbreiding van de luchthaven is en ook voorstander is van de opening in 2019 zoals gepland. 

"Verder uitstel legt volgens de fractie alleen maar meer druk op het overbelaste gebied rond Schiphol", schrijft de partij in een persbericht. "De komst van de luchthaven is bovendien voor de regio Flevoland en de stad van groot belang. Uiteraard heeft de fractie begrip voor de zorgen en bedenkingen die in de regio leven omtrent de tijdelijke situatie totdat de herindeling eindelijk gerealiseerd is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel