Inzamelaar voor snelwegblokkeerders verrast door respons

Creil 20 november 2017
De man uit Creil die geld inzamelt voor de Zwarte Piet-sympathisanten die zaterdag bij Joure de snelweg blokkeerden, is verrast door de enorme respons op zijn actie.

Twee dagen nadat Robin van Prattenburg de inzameling startte, is er al ruim 36.000 euro binnengekomen. Met het ingezamelde geld wil Prattenburg de boetes betalen die de betrokken automobilisten eventueel opgelegd krijgen. Zij blokkeerden de snelweg om de groep 'Kick Out Zwarte Piet' tegen te houden. Die was onderweg om bij de landelijke Sinterklaas-intocht in Dokkum te demonstreren tegen Zwarte Piet.

Om de tafel
Volgens Van Prattenburg heeft hij inmiddels een aantal snelwegblokkeerders gesproken. "In totaal waren er bij de actie zo'n 15 tot 20 mensen betrokken. Ik ga binnenkort met ze om de tafel om nadere afspraken te maken."

Robin denkt dat het nog wel een tijdje duurt voor de hoogte van de boetes bekend zijn. "Om die reden wilde ik de inzameling ook tot 1 januari laten doorlopen. Maar omdat er inmiddels al zo veel geld binnen is, zet ik de inzameling over een paar dagen stop."

Goede doelen
Geld dat na betaling van de boetes overblijft, gaat Robin overmaken aan KiKa en CliniClowns en eventueel nog aan andere goede doelen.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer