Poolse supermarkt na jaar eindelijk open

Emmeloord 20 november 2017
De nieuwe Poolse supermarkt Faworyt in het centrum van Emmeloord is na een jaar opengegaan. De winkel in het voormalige pand van elektronicaketen Scheer & Foppen was eind vorig jaar al volledig ingericht met koelingen, vriezers, stellingen en kassa's. De deuren moesten alleen gesloten blijven omdat de eigenaar geen vergunning kreeg. 

De gemeente heeft voor Emmeloord een maximum gesteld aan het aantal vierkante meters supermarkt. Omdat die oppervlakte al helemaal benut was, wilde de gemeente er geen Poolse supermarkt meer bij hebben

Nadat de vergunningaanvraag was afgewezen, diende de eigenaar een nieuwe aanvraag in. Volgens de gemeente beschreef hij daarin beter hoe hij de winkel wilde exploiteren. Om die reden hebben burgemeester en wethouders afgelopen najaar besloten om de winkel alsnog toe te staan.

Niet de eerste
Faworyt is niet de eerste Poolse winkel in Emmeloord. Aan de Zuiderkade zit al enkele jaren een kleinere supermarkt. De winkels richten zich met name op het groeiend aantal arbeidsmigranten in de omgeving. De gemeente meldde onlangs dat er in Noordoostpolder ongeveer 2000 arbeidsmigranten werken en wonen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer