Politie deelt boetes uit bij basisschool Het Kristal

Almere 21 november 2017
Bij basisschool Het Kristal in Almere Buiten wordt de komende tijd extra gecontroleerd of automobilisten zich wel aan de regels houden. Het is de politie namelijk opgevallen dat het daar geregeld mis gaat. 

Eenrichtingsstraat
Tussen 08:00 en 09:00 uur en 15:00 en 16:00 uur mag de smalle weg langs de school maar van één kant ingereden worden. Verschillende ouders die hun kinderen naar school brengen, negeren die regel. Daardoor ontstaan er volgens de politie gevaarlijke situaties. 

140 euro 
Dinsdagochtend is één moeder die haar kind naar school kwam brengen op de bon geslingerd. Ze moet een boete van 140 euro betalen. 

Via sociale media heeft de politie van te voren gewaarschuwd dat er vanaf deze week ook echt bekeuringen uitgeschreven gaan worden. 

Schooltijden
De controles vinden plaats op de momenten dat ouders hun kinderen naar school brengen of weer komen ophalen. Juist omdat het dan zo druk is, geldt op dat moment de regel dat de weg een eenrichtingsstraat is. Buiten deze drukke uren mag de straat wél van twee kanten worden ingereden. Bij de weg staat een bord om ouders te wijzen op het verbod om de weg in te gaan tijdens de spitsuren.


  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer