Revalidatiecentrum voor 'onbegrepen klachten' failliet

Almere 23 november 2017
Het Almeerse revalidatiecentrum dat mensen helpt met onbegrepen gezondheidsklachten is failliet verklaard.

Het Centrum voor Integrale Revalidatie en Arbeidsactivering (CIRAN) zat sinds 2011 in Almere en behandelde mensen met pijn. Door tegelijk lichamelijke en psychologische oorzaken op te sporen en te behandelen, zou 98 procent van de patiënten van de pijn afkomen.

In maart van dit jaar was er kritiek op de werkwijze van CIRAN. De kliniek heeft 19 vestigingen in Nederland en het hoofdkantoor zit in Venlo. Het programma Zembla besteedde aandacht aan de behandeling van CIRAN, die geheel door zorgverzekeraars werd vergoed. Volgens Zembla gaan patiënten mediteren met Tibetaanse monniken en krijgen ze holistische behandelingen, uitgevoerd door fysiotherapeuten en psychologen. De behandeling van 15.000 euro werd grotendeels betaald uit het basispakket van de zorgverzekeraars.

Naar aanleiding van de uitzending zijn zorgverzekeraars een onderzoek gestart en hebben zij de betalingen aan de stichting stopgezet

Directeur Jelte de Kiewit van het revalidatiecentrum bevestigt het faillissement. Hij hoopt zo snel mogelijk iets te kunnen regelen voor zijn medewerkers. Mogelijk dat daar dinsdag meer duidelijkheid over is. Bij CIRAN in Almere werken nu nog 17 mensen en er worden nog zo'n 40 patiënten behandeld. Dit gaat voorlopig door en daarom is de kliniek nu nog open. Curator Quaars was niet bereikbaar voor commentaar.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer