Gemeente stapt uit samenwerking sociale recherche

Dronten 22 november 2017
De gemeente Dronten wil uit het samenwerkingsverband sociale recherche stappen. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Nu nog werkt Dronten samen met Hattem, Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Ommen, Zwarte Waterland en Zwolle samen om bijstandsfraude op te sporen. 

De Sociale Recherche IJssel-Vechtstreek richt zich op fraude van zaken boven de 50.000 euro. Al jaren constateert de gemeente dat de opsporing de gemeente veel geld kost, maar zelden iets oplevert. Deelname aan de recherche kost ruim 80.000 euro per jaar.
Tegelijk constateert de gemeente dat het aantal vermeende zaken met uitkeringsfraude in Dronten zelf toeneemt, waarvoor extra menskracht wordt ingezet, zei wethouder Peter van Bergen donderdag tijdens een persbijeenkomst. 

Het is nog niet bekend hoe Dronten in de toekomst sociale fraude op gaat sporen. Dat zou zelfstandig kunnen zijn, maar ook in een andere gemeenschappelijke regeling. In Flevoland werken Almere, Lelystad, Noordoostpolder en Urk op dat terrein samen.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer