Ondernemers willen extra koopzondag op 3 december

Dronten 22 november 2017
Ondernemer Eric Coppenhagen wil koopzondag op 3 december
Dronten heeft 14 koopzondagen
Een groep ondernemers in het centrum van Dronten wil op zondag 3 december de winkels open hebben. Zij vragen de gemeente om één extra koopzondag toe te staan. Als dat niet mag, willen zij liever dat de koopzondag op 31 december komt te vervallen. Zo kunnen zij alsnog een koopzondag op 3 december houden. 

Dronten heeft 14 koopzondagen
Dronten telt 14 koopzondagen. Zo mogen de winkels van januari tot en met november de laatste zondag van de maand opengaan. In verband met de feestdagen heeft december er drie. Volgens een verordening vallen die dit jaar op 17, 24 en 31 december. 

3 december is goed voor de verkoop
De eigenaar van snoepwinkel Jamin, Eric Coppenhagen is een petitie gestart. Hij zegt zo'n 40 handtekeningen te hebben verzameld van winkeliers die op 3 december open willen. Zij denken goede zaken te kunnen doen, zo vlak voor Sinterklaasavond. Volgens hen is de koopzondag op 31 december minder interessant omdat veel mensen hun boodschappen dan al hebben gedaan. 

Tegenstrijdige belangen 
Andere ondernemers willen de situatie houden zoals die is. Zij willen juist zaken doen op de laatste dag van het jaar zo vlak voor het nieuwe jaar. Vooral ondernemers die drank verkopen hebben daar belang bij. 

Ondernemers mogen zelf koopzondagen bepalen
Volgens een woordvoerder van de gemeente Dronten mogen de ondernemers zelf bepalen op welke zondagen zij open willen. Wel moeten zij zich houden aan de afspraak van 14 koopzondagen per jaar. "Als de winkeliers met elkaar afspreken dat zij bijvoorbeeld een koopzondag minder doen in de zomermaanden, mogen zij die dag in december compenseren".

Aanvraag extra koopzondag binnen
De gemeente Dronten bevestigt de aanvraag voor een vijftiende koopzondag. Het onderwerp wordt binnenkort door het college van burgemeester en wethouders besproken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer