Raymann deelt zijn verhaal om ondernemers te helpen

ALMERE • Do 23 november 2017 | 11:29 • Donderdag 23 november 2017 | 11:29
Ondernemers praten niet graag over financiële tegenslag; een taboe dat Almeerder Jörgen Raymann wil doorbreken. Daarom werkt hij mee aan een campagne van de Kamer van Koophandel en deelt hij zijn verhaal over de periode dat hij het financieel zwaar had. 

Raymann
Jörgen Raymann raakte in financiële problemen toen zijn contract bij de NPO niet werd verlengd en zijn inkomsten wegvielen. Daardoor besloot hij zijn aandelen in zijn productiebedrijf te verkopen en een nieuw begin te maken, zo legt de Kvk uit. Over de periode waarin Raymann het zwaar had, zegt de Almeerder: "Het probleem dat je op dat moment hebt is het grootste probleem op aarde. Want jij moet voor je gezin zorgen, jij moet uit de shit komen, jij moet je rekeningen betalen. Dat je op het punt komt dat je denkt dat je echt niets meer waard bent." 

Comeback 
Ondernemers die in zwaar weer zitten schamen zich vaak en hebben het gevoel er alleen voor te staan. Daardoor zoeken ze geen hulp, terwijl blijkt dat als ze dat wel doen, ze er sterker uit komen. Dat zegt de Kamer van Koophandel die onlangs onderzoek deed onder ondernemers. 

De uitkomsten waren aanleiding om een landelijke campagne te starten. De KvK hoopt dat de persoonlijke verhalen van bekende Nederlanders zoals Raymann, en het openen van een telefoonlijn, ondernemers helpt om te praten over tegenslag. Praten haalt het onderwerp uit de taboesfeer en vergroot de kans op een succesvolle comeback, is de visie van de Kamer van Koophandel. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel