Stadhuis uur ontruimd om verdacht pakketje

LELYSTAD • Do 23 november 2017 | 15:16 • Donderdag 23 november 2017 | 15:16
Het stadhuis van Lelystad is donderdagmiddag rond 15.00 uur ontruimd. Volgens een beveiliger liet een man een koffertje achter. Hij werd door de beveiliging aangesproken om het weer mee te nemen.

Later kwam de man terug, zette het koffertje ergens neer en verliet het stadhuis. Een vrouw zag dat en waarschuwde de beveiliging. Daarop besloot de gemeente onmiddellijk te ontruimen.

Om 16.00 uur mocht iedereen weer naar binnen. Op dat moment had ook de eigenaar van het koffertje zich gemeld. Volgens de politie was er niks aan de hand met het koffertje.

Tweede ontruiming van de dag
Overigens was het al de tweede keer dat medewerkers donderdag massaal het stadhuis moesten verlaten. 's Morgens om 11.00 uur werd toevallig een ontruimingsoefening gehouden. "Die oefening verliep zonder problemen'', vertelt een woordvoerder van de gemeente. "En dankzij de oefening van 's ochtends wisten we de uitgang ook 's middags goed te vinden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel