Inwoners mogen meedenken over toekomst Knardijk

FLEVOLAND • Za 25 november 2017 | 13:32 • Zaterdag 25 november 2017 | 13:32
Inwoners van Flevoland worden door de provincie en waterschap gevraagd om mee te denken over nieuwe functies en gebruiksmogelijkheden voor de Knardijk. Omdat de buitendijken van Flevoland versterkt worden, verliest de Knardijk zijn functie als waterkering. Nog wel kan de Knardijk van nut zijn bij een eventuele dijkdoorbraak in één van de polders. Dan is er dankzij de dijk tijd om mensen in de andere polder te evacueren.

De Knardijk heeft een cruciale rol gespeeld bij de drooglegging van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. De dijk heeft meer dan 10 jaar water gekeerd. 

Er worden nog spelregels opgesteld waar de plannen aan moeten voldoen, want niet alles is mogelijk met de dijk. Zo moet de cultuurhistorische, natuur- en landschappelijke waarden behouden blijven. Waterschap Zuiderzeeland is eigenaar van de dijk en overweegt er een zonneweide aan te leggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel