Vrijwilligers gaan in Nobelhorst met buurtbus rijden

ALMERE • Ma 27 november 2017 | 9:07 • Maandag 27 november 2017 | 9:07
Vrijwilligers uit Almere gaan buiten de spitsuren met een buurtbus rijden. Busmaatschappij Keolis laat weten dat veertig mensen zich hiervoor hebben aangemeld. Meer dan voldoende om de bus te kunnen laten rijden.

Dienstregeling lijn 525
Tijdens de spits rijdt er vanaf 10 december een betaalde chauffeur van Keolis met een elektrische bus voor 20 personen door de wijk. Keolis verzorgt in Almere onder de naam AllGo het openbaar vervoer in de stad. Om wijkbewoners buiten de spits ook van personenvervoer te kunnen voorzien zijn vrijwilligers geworven

De buurtbus Lijn 525 gaat rijden tussen Nobelhorst en Sallandsekant. Het vrijwillige vervoer wordt met een kleinere bus voor acht personen uitgevoerd. Die rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.30 uur en van 19.15 tot 22.00 uur. Op zaterdag rijdt deze bus van 8.35 tot 18.35 uur. 

Geen sprake van werkverdringing
Keolis laat weten dat het niet rendabel is om buiten de spitsuren met een betaalde kracht in de wijk Nobelhorst te rijden. Daarvoor wordt er op die uren te weinig gebruik gemaakt van het busvervoer.

FNV-bestuurder Lutz Kressin kan zich daarin vinden. Er is volgens hem in deze situatie dan ook geen sprake van dat betaald werk wordt vervangen door vrijwilligers. "Uiteraard vinden we dat er meer in het openbaar vervoer geïnvesteerd zou mogen worden, maar dat is een andere discussie. Verder zullen we de situatie in Nobelhorst in de gaten houden, maar op dit moment is er geen sprake van werkverdringing."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel