Nieuw fietspad Achillesstraat over jaar klaar

ALMERE • Ma 27 november 2017 | 9:07 • Maandag 27 november 2017 | 9:07
Het nieuwe, vrijliggende fietspad langs de Achillesstraat in Almere Poort is naar verwachting eind volgend jaar klaar. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Almere aan de gemeenteraad. Totdat er een nieuw fietspad is, zijn er tijdelijke maatregelen genomen om de onveiligheid van de weg te verminderen.

Het vrijliggende fietspad werd eind vorig jaar al aangekondigd door wethouder Frits Huis, omdat de weg vaak als onveilig werd ervaren doordat fietsen en auto's door elkaar rijden. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden voor het nieuwe fietspad in de tweede helft van volgend jaar kunnen beginnen.

Het ontwerp voor dit fietspad is tot stand gekomen in samenspraak met dertien bewoners. Er komt een nieuwe fietsbrug over het water aan de noordkant van het Cascadepark. Bij een tweede brug aan de zuidkant van het park is geen ruimte voor een aparte fietsbrug. Daarom wordt daar de bestaande brug verbreed. 

De gemeente houdt volgende maand een informatieavond over het ontwerp voor bewoners en ondernemers in Almere Poort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel