Nieuwe appartementen voor mensen met hersenletsel

LELYSTAD • Ma 27 november 2017 | 9:07 • Maandag 27 november 2017 | 9:07
In het appartementencomplex het Rode Klif in Lelystad zijn 41 appartementen gerealiseerd voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. De bewoners krijgen er de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben.

Auto-ongeluk
Arieke van Hoek woont sinds deze maand in de nieuwe voorziening, die pal naast het winkelcentrum Lelycentre ligt. Van Hoek was in 2004 slachtoffer van een auto-ongeluk. Ze werkte toen op een kinderdagverblijf en haar dochter was twee jaar oud. Door het opgelopen hersenletsel kan zij niet meer zelfstandig wonen en voor haar kind zorgen. Arieke spreekt van een leven voor en na het ongeluk. "Er is veel veranderd, maar ik ben blij dat ik wel goed in het leven kan staan."

Dagbesteding
Voor Arieke is dagbesteding geregeld. Zo doet ze nu vrijwilligerswerk op een kinderdagverblijf. Het contact met de kinderen doet haar goed. Eten doet ze samen met de andere bewoners van het Rode Klif. Het wooncomplex heeft gezamenlijke ruimtes en een gemeenschappelijke binnentuin. Dat vindt Van Hoek fijn. "Mensen om mij heen dat maakt mij ook een mens. Als ik  alleen zou wonen zou ik toch gezelligheid missen."





 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel