B en W wil meer ruimte voor huurwoningen in Lelycentre

Lelystad 27 november 2017
Het Lelystadse college van burgemeester en wethouders vindt dat eigenaren van leegstaande kantoorpanden bij het winkelcentrum 't Lelycentre meer sociale huurwoningen moeten kunnen bouwen dan de eerder met de raad afgesproken dertig procent. Dat staat in het voorgesteld besluit over het gebied dat dinsdag op de politieke agenda staat.

Businesscase
Volgens het dagelijks bestuur is afwijken van de verhouding 70/30 tussen koopwoningen en sociale woningbouw noodzakelijk om een sluitende businesscase te realiseren. 'Als we dit niet toestaan is er voor een aantal eigenaren geen mogelijkheid tot transformatie en zal het Lelycentre blijven zoals het nu is en mogelijk nog verder verloederen', aldus het college van B en W.

Redelijke mix
Volgens burgemeester en wethouders is de aanpassing op de genoemde locatie te verdedigen, omdat het woonprogramma 'een redelijke mix van verschillende appartementen laat zien wat past bij de meer stedelijke omgeving van het Lelycentre'. Daarbij wordt benadrukt dat appartementen ook een alternatief zijn voor de kamerverhuurpanden in de naastgelegen wijken.

Stevige debatten
In de gemeenteraad is diverse keren stevig gedebatteerd over de verhouding koop/huur in de stad. Collegepartij VVD wilde toen koste wat 't kost vasthouden aan de gemaakte afspraken, bevreesd voor een te groot aanbod in het lagere segment.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer