Twijfel over fusie veiligheidsregio's

NOORDOOSTPOLDER • Ma 27 november 2017 | 14:14 • Maandag 27 november 2017 | 14:14
De ChristenUnie-SGP in Noordoostpolder twijfelt of het wel positief is voor inwoners van Noordoostpolder als de Veiligheidsregio's Flevoland en Gooi en Vechtstreek samengaan.

Onder de Veiligheidsregio vallen brandweerkorpsen, de Bevolkingszorg-organisaties en de GGD. Door de fusie moeten de veiligheidsregio's vanaf 2019 beter informatie met elkaar kunnen delen. Zo kan er van elkaar geleerd worden en efficiënter gewerkt worden.

"De veiligheidsregio heeft een belangrijke taak en verzorgt onder andere de brandweer. Dit willen we dicht bij onze inwoners organiseren. We twijfelen of een fusie met het Gooi meer kwaliteit oplevert voor de burgers van Noordoostpolder", zegt Henriëtte van Keulen van CU-SGP. De partij wil graag meer onderzoek. Ook wil ze bekijken of aansluiting bij de naburige veiligheidsregio IJsselland voor Noordoostpolder tot de mogelijkheden behoort.

Het onderwerp staat maandagavond op de agenda bij de gemeenteraadsvergadering. Partijen worden dan bijgepraat door de veiligheidsregio.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel