Containerwoningen mogen niet worden opgeknapt

Almere 27 november 2017
De 48 containerwoningen die op bedrijventerrein Het Atelier in Almere zijn neergezet, mogen niet worden opgeknapt en ingericht. De gemeente heeft een eerder afgegeven vergunning herroepen. Dat gebeurde nadat omwonenden bezwaren hadden ingediend.

Volgens de buurtbewoners was de komst van de goedkope huurwoningen in strijd met het bestemmingsplan. Ook ging de plaatsing ten koste van de uitstraling van het bedrijventerrein, waar oorspronkelijk hoogwaardige technische bedrijvigheid gepland stond.

De woningen zijn bedoeld voor starters. Ze staan momenteel op een terrein bij de Carel Willinklaan in de wijk Tussen de Vaarten. Initiatiefnemer Creative Living hoeft de geplaatste woningen daar niet weg te halen. In plaats daarvan wordt nu samen met de gemeente gekeken hoe het uitzicht op de containerwoningen kan worden verbeterd.

Mocht Creative Living de woningen alsnog willen opknappen en inrichten, dan kan het bedrijf daartoe een nieuwe aanvraag indienen. Volgens de gemeente zal die aanvraag dan niet meer via een spoedprocedure, maar via een normale procedure verlopen. Dit betekent onder meer dat omwonenden volop mogelijkheid tot inspraak krijgen.

Een van de oorspronkelijke bezwaarmakers heeft al laten weten dat hij opnieuw bezwaar zal maken. En omdat de vergunning door de gemeente is herroepen, wil hij ook dat de containerwoningen zo snel mogelijk worden weggehaald.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer