Telefoontas brengt rust in de klas

Lelystad 27 november 2017
Het werkt uitstekend op Scholengemeenschap Lelystad; de telefoontas in de klas. Dat is een nylon opbergsysteem aan de muur waar leerlingen hun mobiele telefoon in kunnen doen.

De SGL heeft de telefoontas dit schooljaar ingevoerd en dat bevalt prima. Mobiele telefoons mogen niet hoorbaar of zichtbaar zijn tijdens de les. Of de telefoon zit op de stille stand onder in je tas of je stopt hem in de klas in de telefoontas.

De lessen worden sindsdien niet meer verstoord door mobiele piepjes, bliepjes, fluittoontjes of trillertjes. De leerlingen zijn weer bij les, zegt Geraldine Maréchal van de de SGL. De school vond dat de prestaties van de leerlingen achteruit gingen omdat ze teveel werden afgeleid door de geluiden van alle berichtjes en appjes.

Wat vinden de leerlingen van de telefoontas?
De leerlingen van de scholengemeeschap ondergaan de maatregel gelaten. Ze snappen dat hun mobiel een stoorzender vormt. Maar ze houden hun smartphone liever bij zich; 'die telefoontas', zucht één van de leerlingen, 'da's écht alleen voor eersteklassers'. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer