Tweetal maakt Volkslied van Lelystad

LELYSTAD • Ma 27 november 2017 | 19:43 • Maandag 27 november 2017 | 19:43
"Hier waar eens water was, is onze stad gekomen. Op waar eens de bodem was van die oude Zuiderzee. Uit elke windhoek zijn hier mensen terug te vinden."

Het zijn de eerste regels van het Volkslied van Lelystad. Het idee om een eigen lied voor de hoofdstad van Flevoland te maken kwam van Saïda Geskus Davis. Samen met zanger Peter Koot bedacht ze wat er in het lied bezongen moest gaan worden, zoals de natuur, de dijken en het IJsselmeer. De uiteindelijke songtekst en muziek maakte Koot.

Het tweetal is reuze trots op de gemeente waarin zij wonen. Zij hopen dan ook dat het lied het officiële volkslied van Lelystad wordt. Het tweetal lobbyt daarvoor bij de burgemeester en de gemeenteraad. "De gemeente bestaat 50 jaar. De stad verdient een eigen lied wat we bij allerlei evenementen voortaan kunnen zingen." De eerste reacties zijn hoopgevend, zo zeggen zij. "Iedereen vindt het hartstikke leuk."

De eerste opnames van het lied zijn gemaakt met Peter Koot op gitaar, maar het is volgens hem de bedoeling dat het lied door een koor wordt gezongen onder begeleiding van een orkest.

[https://www.youtube.com/watch?v=fITK7myXnz8]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel