Burgemeester: 'actie SP jammer en merkwaardig'

NOORDOOSTPOLDER • Ma 27 november 2017 | 23:11 • Maandag 27 november 2017 | 23:11
De poging van de SP in Noordoostpolder om via familieleden een raadsvergoeding te ontvangen, is merkwaardig en jammer. Dat zei burgemeester Aucke van der Werff maandagavond op vragen uit gemeenteraad. 

De SP-fractie en de gemeente Noordoostpolder hebben al lange tijd een conflict over de manier waarop de raadsleden worden uitbetaald. De raadsleden zelf willen dat het geld wordt overgemaakt aan de partijkas van de SP, zodat de partij het naar eigen inzicht kan besteden. Maar de gemeente weigert dat. De rechter heeft de gemeente hierover in het gelijk gesteld.

SP-fractievoorzitter Tjitske Hoekstra kondigde afgelopen weekend in het tv-programma Over Flevoland Gesproken een nieuwe strategie aan. Ze heeft de gemeente nu gevraagd de raadsvergoeding te storten op rekeningnummers van familieleden van de SP-politici. De burgemeester betitelde dit als 'het spelen van spelletjes'. 

Door het conflict hebben de gemeenteraadsleden van de SP Noordoostpolder sinds 2014 nog geen cent vergoeding ontvangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel