Hans Crebas nieuwe lijsttrekker van CDA

URK • Di 28 november 2017 | 6:22 • Dinsdag 28 november 2017 | 6:22
Hans Crebas is de nieuwe lijsttrekker van het CDA op Urk voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Hij is sinds 2014 burgerraadslid van de partij. Voorheen was Crebas ook lid van de Provinciale Staten namens D66. 

Huidig fractievoorzitter Hennie Molenaar-Kiefte keert niet terug op kandidatenlijst. Zij verlaat de fractie omdat 'zij er de maximale drie raadstermijnen op heeft zitten", laat het CDA weten. Klaas Brouwer stopte eerder dit jaar al als fractievoorzitter omdat hij de ruimte wil geven aan andere raadsleden. 

Alleen huidig raadslid Willem Foppen keert terug op de kandidatenlijst voor de verkiezingen in 2018. Hij staat op nummer vier en wordt voor het CDA ook wethouderskandidaat. Op dit moment heeft het CDA drie zetels in de raad van Urk. 

Verslaggever Gerard van Ommen portretteerde vier jaar geleden rondom de gemeenteraadsverkiezingen bijzondere mensen uit de lokale politiek en en bezocht toen ook Hans Crebas. Hier kan je het portret van toen bekijken. 
 
 
 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel