Celstraffen geëist voor gewelddadige bestorming woning

Lelystad 28 november 2017
Tegen vier leden van een familie uit Lelystad is dinsdag bij de streng beveiligde rechtbank in Schiphol tien maanden gevangenisstraf geëist, waarvan het grootste deel voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie hebben de mannen excessief geweld hebben gebruikt omdat zij het niet eens zijn met de partnerkeuze van een vrouwelijk familielid. De verdachten hebben de celstraf al in voorarrest uitgezeten.

De groep bestormde anderhalf jaar geleden een woning aan de Eem in Lelystad waar de vrouw samenwoonde. Ze reden met een auto op het huis in en gooiden met bakstenen. Vanuit de woning werd teruggeschoten. De groep werd na een maand vrijgelaten. Een 26-jarige broer die met een kogel werd geraakt, is later opnieuw opgepakt toen hij bij de rechtbank in Lelystad zijn zus en haar vriend probeerde te doden. 

De advocaten wezen erop dat de familie dacht dat de vrouw was ontvoerd. Zij hebben zich nu wel neergelegd bij de partnerkeuze. Sommige verdachten zijn verhuisd naar het buitenland. Volgens de advocaten was sprake van noodweer omdat er vanuit de woning eerst is geschoten. Zij vinden dat de tegenpartij daarom geen recht heeft op schadevergoeding. Die tegenpartij hoort donderdag de strafeis. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer