Klachten over overvolle bussen tijdens ochtendspits

Flevoland 29 november 2017
Over buslijn 141 wordt bij Rover twee keer geklaagd
Reizigersorganisatie Rover heeft uit Flevoland diverse klachten gekregen over overvolle streekbussen tussen Emmeloord en Zwolle. 

Op het internetmeldpunt www.vollebussen.nl staan sinds begin november dertien klachten over buslijn 71, die van Emmeloord via Zwartsluis naar Zwolle rijdt. Reizigers beklagen zich er over dat de bus in de ochtendspits rond half acht al in Vollenhove vol is.
Over lijn 141 van Urk via Kampen naar Zwolle wordt twee keer geklaagd. Een reiziger meldt dat de bus op 20 november zo vol was, dat hij helemaal niet meer mee kon.

Almere
Rover heeft ook klachten gekregen over de bussen in Almere. Mogelijk steeds dezelfde reiziger meldt dat hij op lijn 153 bij het instappen op de Count Basiestraat tot vier keer toe geen zitplaats kon krijgen.

Registreren
De reizigersorganisatie gaat zeker tot januari door met registreren van klachten, omdat op 10 december op veel plaatsen de nieuwe dienstregeling in gaat. Daarna worden de klachten geanalyseerd en indien nodig voorgelegd aan de vervoersbedrijven.

Schooljaar
In september waren er ook klachten over overvolle bussen op lijn 141. Connexxion zei toen dat het probleem zich voordeed aan het begin van het nieuwe schooljaar, omdat dan altijd eerst een inschatting moet worden gemaakt van het aantal scholieren dat met de bus reist.
In antwoord op vragen van SP-Statenfractie antwoordde het college van Gedeputeerde Staten destijds dat Connexxion moet zorgen voor extra materieel wanneer zich piekmomenten voordoen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer