Almeerder fraudeerde 3 ton bij rechtenorganisatie kunstenaars

ALMERE • Wo 29 november 2017 | 19:13 • Woensdag 29 november 2017 | 19:13
Een 37-jarige man uit Almere heeft zijn werkgever voor meer dan 300.000 euro opgelicht. Bij de rechtbank in Amsterdam stonden in totaal zeven verdachten, onder wie twee vrouwen en twee mannen uit Almere terecht. De medeverdachten stelden hun bankrekening ter beschikking aan de Almeerder. Zij worden beschuldigd van witwassen.

De man werkte bij rechtenorganisatie Pictoright, die uitbetaalt aan kunstenaars en fotografen. Twee jaar geleden ontdekte Pictoright dat een werknemer al drie jaar lang betalingen deed aan mensen die daar geen recht op hadden. Zelfs de accountant had niets gemerkt. Die betalingen werden door de witwassers vervolgens weer teruggestort naar de eigen bankrekening van de Almeerder. Die Almeerder werd direct ontslagen.

De hele groep heeft bekend. Pictoright heeft via de burgerrechter al beslag gelegd op de inkomsten van alle verdachten. Alleen over de precieze hoogte van het fraudebedrag is men het nog niet helemaal eens. De strafzaak gaat verder op 14 februari. Dan zal de officier van justitie haar eisen uitspreken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel