Magere opkomst demonstratie SP tegen Floriade

Almere 29 november 2017
Er waren zo'n 20 mensen
Het planten van de beuk
Nog geen 20 mensen zijn komen opdagen voor de demonstratie tegen de Floriade. De actie was georganiseerd door een aantal ontevreden Almeerders en de plaatselijke SP. Aanleiding voor het protest was het planten van de eerste boom voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. De demonstranten zijn niet blij dat het project deels met gemeenschapsgeld gefinancierd wordt. Onder de demonstranten waren raadsleden van SP, PVV en AP/OPA. Ze werden tegengehouden door beveiligers toen ze op het terrein aankwamen waar de boom werd geplant. 

Fractievoorzitter Hans Everhard van de SP noemt onder meer de bestrijding van armoede en het realiseren van voldoende sociale huurwoningen belangrijker dan "de bloemetjestentoonstelling". Hij is van mening dat de Floriade niet per se een slecht idee is, maar dat het geld dan wel uit het bedrijfsleven moet komen.

Het tijdstip van de demonstratie viel donderdagochtend om 11:00 uur samen met het planten van de eerste beuk voor een zogeheten arboretum op het Weerwatereiland. Dat is een verzameling van planten en bomen die samen het groene hart van de Floriade moeten vormen. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer