Ruzie over volkslied eindigt bij politie

LELYSTAD • Do 30 november 2017 | 11:32 • Donderdag 30 november 2017 | 11:32
Het duo dat een volkslied voor Lelystad maakte, heeft ruzie. Zanger Peter Koot heeft donderdagmiddag aangifte gedaan tegen Saïda Geskus Davis. Dat laat Koot weten. 

Het idee om een eigen lied voor de hoofdstad van Flevoland te maken kwam van Saïda Geskus Davis. Samen met zanger Peter Koot bedacht ze wat er in het lied bezongen moest gaan worden, zoals de natuur, de dijken en het IJsselmeer. De uiteindelijke songtekst en muziek maakte Koot.

Smaad en laster
Maar inmiddels is het duo uit elkaar en gaat Koot aangifte doen van smaad en laster. Volgens hem beweert Geskus Davis dat het zijn idee was om een lobby te starten om van het lied het officiële Lelystadse volkslied te maken en helemaal niet van haar. Maar volgens Koot was het wel degelijk het idee van Geskus Davis en niet van hem. Hij wil dit niet over zijn kant laten gaan en stapte naar de politie. 

Overigens laat de gemeente Lelystad in een reactie weten dat het lied niet gebruikt gaat worden als officieel volkslied van de provinciehoofdstad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel