Celstraf voor treinplasser die agent schopt

ALMERE • Do 30 november 2017 | 11:51 • Donderdag 30 november 2017 | 11:51
Een 36-jarige Almeerder is donderdag veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf voor het mishandelen van een agent. De man schopte op 25 augustus een politieman tegen het hoofd nadat hij op station Muiderpoort in Amsterdam was aangehouden omdat hij in een trein op de vloer had geplast.

De Almeerder werd boos toen de agenten op het perron zijn handboeien niet losser wilde maken. Hij liet zich op de grond vallen en begon wild om zich heen te schoppen. Daarbij raakte hij het hoofd van een politieman. Die liep een lichte hersenschudding op en had dagenlang last van een pieptoon in zijn oor.

Tegen de verdachte was negen maanden celstraf geëist, maar de rechtbank in Amsterdam legde een lagere straf op omdat de Almeerder nog niet eerder voor geweldsdelicten was veroordeeld. De man was niet op de zitting aanwezig, maar in een politieverhoor zei hij dat hij ‘het schoppen niet zo had bedoeld’. Van de rechters moet hij de agent ook 350 euro smartengeld betalen. Door de opgelopen hersenschudding was de vakantie van de politieman vergald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel