Problemen op volkstuincomplex door kapotte drainage

Lelystad 30 november 2017
''De drainage is er mee gestopt''
Een groot deel van de tuinen op volkstuinencomplex Ons Genoegen in Lelystad staat onder water. ''Op dit moment is het een nare toestand'',  zegt Aagje van der Molen. Ze heeft ook een tuintje op het complex en wil actie. 

De grote boosdoener zou de drainage zijn. Volgens Van der Molen speelt het probleem al vijf jaar en wordt de overlast steeds groter. ''De drainage is er mee gestopt. Alle tuinen lopen vol.'' Als er in het voorjaar veel regen valt dan verrotten volgens Van der Molen alle groenten.

Opgestapt bestuur
Het bestuur van 'Ons Genoegen' ziet de problemen ook. Het drainagesysteem is volgens het bestuur in 2014 doorgespoeld, maar dat heeft niet voldoende geholpen. Daarnaast vindt het bestuur dat zij niet alles zelf hoeft op te knappen. Ze hebben een drainagesysteem gekocht van honderd meter maar de tuinders zouden niet willen helpen om het aan te leggen. Inmiddels is het bestuur van het volkstuincomplex opgestapt. 

Tuinder Aagje van der Molen heeft de hulp van de gemeente ingeroepen. Ze heeft een bedrag van 24.000 euro gevraagd voor de aanleg van een nieuw, goed drainagesysteem. Het is nog niet duidelijk of de gemeente dit geld gaat geven. Van der Molen wil snel een bijzondere vergadering houden om een nieuw bestuur te kiezen. Dit bestuur moet volgens haar met de gemeente rond de tafel gaan zitten om een oplossing te vinden voor de wateroverlast. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer