Eenpersoons 'Friends'-woningen in stadscentrum

Almere 30 november 2017
Hoe de 136 nieuw te bouwen woningen in de binnenstad van Almere er precies uit gaan zien is nog niet helemaal duidelijk. Maar het worden in ieder geval studio's en 'Friends'-woningen voor eenpersoonshuishoudens. De woningen staan gepland op het parkeerterrein naast de Voetnoot en het stadhuis. 

Die laatste term is inderdaad een beetje gejat van de populaire TV-serie bekent wethouder Tjeerd Herrema. "We hebben in Almere op dit moment 31% eenpersoonshuishoudens en dat gaan er in de toekomst meer worden. Die huizen zijn bedoeld voor deze doelgroep."

De partij AP-OPA vreest dat het vooral woningen voor jongeren worden. Zij riepen de wethouder dan ook op om ook wat woningen te reserveren voor senioren. "Desnoods zullen we daar een motie toe indienen", aldus René Dekker, fractieassistent van AP-OPA.

Geen extra winkels
Volgens wethouder Herrema zijn de nieuwe woningen niet specifiek voor jongeren, maar kan iedereen er op inschrijven. Verder zal er geen extra retail komen verzekert de wethouder. "Wellicht wel andere commerciele activiteiten, maar geen extra winkels. Dat gaan we vastleggen". Verder is de wens uitgesproken dat de woningen energieneutraal worden. "Al kunnen we dat niet gaan opleggen", zegt de wethouder.   

   
© omroep flevolandsitemap | disclaimer