Branche over verbod verkoop vuurwerk: symboolpolitiek

Dronten 1 december 2017
Het verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid eist, is slechts symboolpolitiek. Dat zegt Leo Groeneveld van de Drontense Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland. Dat is brancheorganisatie voor vuurwerkbedrijven in ons land.

"Het wekt de indruk dat je daarmee de problemen oplost, maar jongeren die voor overlast zorgen, lopen heus niet rond met legaal Nederlands vuurwerk. Twee derde van het knalvuurwerk in ons land is illegaal en juist daar hebben de mensen last van en juist daardoor ontstaan letsel en vernielingen", aldus Groeneveld. Hij vreest ook dat een verbod leidt tot meer invoer van illegale producten en dit verbod is volgens hem slechts een druppel op de gloeiende plaat.

Maar als een verbod op vuurpijlen en rotjes een deel van de oplossing is, dan ondersteunt de belangenvereniging dat. "We hebben al met de overheid afgesproken legaal vuurwerk te screenen op veiligheid. De detailhandel doet verder aan voorlichting aan de consument. Zo gaan via ons tienduizenden vuurwerkbrillen over de toonbank". Volgens Groeneveld moet vooral het illegale vuurwerk worden aangepakt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer