Noordoostpolder wil ook Tiny Houses

EMMELOORD • Vr 1 december 2017 | 13:56 • Vrijdag 1 december 2017 | 13:56
Klein maar mooi wonen. Dat willen de gemeente Noordoostpolder en Mercatus samen voor elkaar krijgen in de gemeente. Daarom onderzoeken ze of het mogelijk is om zogenoemde Tiny Houses in de gemeente te realiseren. 

Tiny Houses zijn kleine huizen, maar wel met alles erop en eraan. "Een Tiny House is maximaal 50 vierkante meter, idealiter zelfvoorzienend, mooi gebouwd en functionerend als fulltime bewoonde woning", schrijft de gemeente in een persbericht. 

Inmiddels is er al een illustratie gemaakt van zo'n huis in Noordoostpolder en is er ook een inspiratieavond gepland. Op maandag 11 december kunnen geïnteresseerden terecht in het gemeentehuis voor informatie en advies van ervaringsdeskundigen. 

Voortrekkersrol voor Almere
De gemeente Almere speelt landelijk een voortrekkersrol als het gaat om Tiny Houses. Daar wordt het eerste kleine huis al bewoond. Ook in de gemeente Zeewolde wordt voorzichtig gekeken naar deze nieuwe woonvorm. Daar was in oktober een bijeenkomst.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel