Den Os lijsttrekker PvdA, Sprong trekt kar voor SP

LELYSTAD • Vr 1 december 2017 | 15:09 • Vrijdag 1 december 2017 | 15:09
Kortere wachttijden voor huurwoningen, meer hulp bij problematische schulden en goede mogelijkheden voor jong en oud om zich te ontplooien. Dat zijn de belangrijkste speerpunten waar de PvdA in Lelystad - met Nelly den Os als lijsttrekker - de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar ingaat.

De fractie van de PvdA in de Lelystadse raad telt nu vier leden. Raadslid Emiel van der Herberg staat op nummer twee. Voormalig raadslid van de sociaal-democraten, Bahreddine Belhaj, is de nummer drie.

Henk Soomers en Moestafa El Mhassani zijn niet verkiesbaar. Het verkieizingsprogramma wordt over enkele weken gepresenteerd.

Sprong is lijsttrekker van SP
Raadslid Alexander Sprong is lijsttrekker voor de SP in Lelystad. Gevolgd door fractievoorzitter Caro Buitink en raadslid Symaiah Verbeek. Wethouder John van den Heuvel staat op plek vier. De huidige fractie van de SP bestaat uit vier leden.

Eigen bijdrage wmo afschaffen
Ook de SP wil de wachtlijsten voor (sociale)huurwoningen te lijf. Verder willen de socialisten onder meer: de eigen bijdrage voor de wet maatschappelijke ondersteuning afschaffen, meer stageplaatsen en baangarantietrajecten voor vmbo en mbo onderwijs en een logisch en goed afval-inzamelsysteem voor alle inwoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel