Vragen over huisvesting gescheiden moeders

ZEEWOLDE • Ma 4 december 2017 | 15:30 • Maandag 4 december 2017 | 15:30
PvdA/GroenLinks in Zeewolde stelt schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over acute huisvestingsproblemen in die gemeente. Omdat er geen opvanglocatie in Zeewolde is, komen mensen na een echtscheiding soms op straat te staan. Ze kunnen dan ook geen uitkering aanvragen omdat daar een huisadres voor nodig is. "Inwoners komen daarmee in een vicieuze cirkel terecht waar lastig tot niet uit te komen valt", zegt de fractie.

Moeder met kinderen op straat
Aanleiding voor de vragen van de fractie is een recent geval. Een moeder kwam met haar drie jonge kinderen op straat te staan. De vrouw heeft geen inkomsten en zonder uitkering kan ze daarom geen geen woonruimte betalen. Voor onderdak is het gezin doorverwezen naar de daklozenopvang Almere of Lelystad, terwijl de kinderen in Zeewolde op school zitten.

Opvang in de gemeente zelf
Het is niet de eerste keer dat inwoners van Zeewolde na een echtscheiding in de problemen komen. PvdA/GroenLinks vraagt zich af of het college hiervan op de hoogte is en of er een opvangplek in de gemeente zelf kan komen. Ook wil de fractie weten of in dit soort gevallen een briefadres kan worden aangevraagd, dat nodig is voor een uitkering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel