"Bewoners Warande hoeven niet bang te zijn"

LELYSTAD • Ma 4 december 2017 | 21:13 • Maandag 4 december 2017 | 21:13
Bewoners van het huidige deel van de Lelystadse wijk Warande hoeven niet bang te zijn dat hun gedeelte van de wijk er anders uit gaat zien dan gepland. Dat is niet aan de orde. Die toezegging heeft de gemeente gedaan in een gesprek met bewoners van Warande.

Bewoners waren ongerust dat hun wijk niet wordt afgebouwd, nadat ze in een brief aan de gemeenteraad hadden gelezen dat er veel minder huizen in Warande komen. In plaats van de ooit geplande 10.000 huizen worden dat er hooguit 3.600.

Volgens wethouder Jop Fackeldey ligt het bestemmingsplan van het huidige eerste deelgebied vast. Dat wordt volgens hem ook gewoon afgebouwd met woningen, maar ook openbaar groen. Er komen rijtjeswoningen bij, maar ook twee onder een-kapwoningen en huizen in de vrije huursector. De maatregel heeft vooral effect voor het nog niet bebouwde deel van Warande. Mensen die er nu wonen, krijgen op termijn een afgeronde wijk.

De bewoners, verenigd in WijWarande, zijn tevreden met de toezegging. Wel betreuren zij het dat de gemeente niet eerst met hen heeft overlegd over de wijk in plaats van dat zij dit via een raadsbrief moesten vernemen. Afgesproken is dat een kerngroep van de bewoners elke twee maanden met de gemeente overlegt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel