Opnieuw kerstboom uit Kuinderbos naar Tweede Kamer

NOORDOOSTPOLDER • Di 5 december 2017 | 14:11 • Dinsdag 5 december 2017 | 14:11
Voor het derde jaar op rij gaat er een fijnspar uit het Kuinderbos naar de Tweede Kamer in Den Haag. Dit jaar is het een 15 meter hoge boom van zo'n 20 jaar oud. Boswachter Harco Bergman is trots dat Staatsbosbeheer de boom weer mag leveren. 

Bergman heeft de boom dit jaar zelf uitgekozen. "Eerder kwam er een commissie vanuit Den Haag langs om een boom te kiezen, maar ze kozen altijd de boom die ik aanwees. Dus dit jaar vertrouwden ze me volledig," vertelt hij. De Tweede Kamer krijgt de boom van Staatsbosbeheer cadeau. 

Waarom is het Kuinderbos geschikt voor de hoge fijnsparren?
Het Kuinderbos is één van de weinige locaties in Nederland waar Staatsbosbeheer de hoge bomen kweekt. Er loopt een hoogspanningslijn door het bos heen, waardoor daar geen bomen mogen staan die lang blijven leven. Door de kerstbomen daar te planten, hebben ze dat stuk bos toch begroeid. 

Wie zelf een kerstboom uit het bos wil halen, kan komende zaterdag in het Kuinderbos terecht. Er zijn dit jaar zo'n 1000 bomen beschikbaar. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel